HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.07.21. 14:00 Jabba Light

A zsír aspektusa.

Nem akarok hájas lenni, jól akarok kinézni. Sokáig ez volt az egyetlen célom, néha fogyókúráztam, néha cigiztem, néha sör helyett csak fröccsöt ittam és ezért minden buliban bebambultam. Néha elkezdtem valamilyen sportot, aztán abbahagytam, máskor meg belenyugodtam, hogy dagi vagyok. De mindig ekörül forgott az életem. Miért?

 

Úgy éreztem, hogy emiatt nem áll velem szóba egy lány sem. Azóta rájöttem, hogy ez ennél sokkal általánosabb: az emberek máshogy állnak hozzád, ha dagi vagy. Nem vesznek komolyan. De nemcsak azért, mert hájas és puha vagy, hanem azért, mert ez viselkedésformával párosul. Például: mindig tömsz valamit a fejebe. Titokban pukizgatsz egész nap és büdöseket böffentesz, mert állandóan működésben van az emésztőrendszered. Néhány méteres futás után sípoló hangokat adsz ki magadból. Bármilyen nehézség esetén hisztizel, mint egy kislány.

 

Az elhízott ember jó esetben olyan, mint egy malacka. Egy aranyos, rózsaszín malacka. Ölelgetik a lányok, de a csórikám kénytelen a saját személyiségét összetörve, a net előtt kiélni a szexuális vágyait, ugyanis egyetlen csaj sem gondol rá férfiként.

 

Ezért a zsírtól meg akar szabadulni, minél hamarabb.

 

A háj a természet ellentmondásos jelensége. Azt gondolnánk, hogy az evolúció jellemzően racionális, a terméset arra törekszik, hogy mindennek funkciója legyen. Az iskolában pedig azt tanultuk, hogy így van ez a zsírral is. Mert mire való a zsír? Hogy elraktározza az energiatartalékokat, vágjuk rá okosan.

Egy nagy lófaszt. Ugyanis, ha a szervezet éhes, elkezdi lebontani az izmokat. Ha táplálékot kap: először feltölti a zsírsejteket. Na, akkor ez hol racionális? Milyen energiaraktár az, amihez lényegében nem nyúl hozzá a szervezet, hanem inkább lebontja magát?

Ráaásul a zsír akkor ég jobban, hogyha több izom van, ha kevesebb izom van, kevésbé ég, és több rakódik le. Tehát a zsírba bele van kódolva az, hogy leépülj és elhájasodj, és ez gecire ijesztő. A zsír betegség, nem raktár. Nagyon körültekintően, folyamatosan építkezve, meg kell tőle szabadulni. Nincs de.

 

Viszont: a zsírba kódolt, elbaszott életstratégia következtében rá kellett jönnöm, hogy a zsírtól nem elég megszabadulni. Önmagában nem lehet cél a lefogyás. A lefogyásba bele van kódolva a visszahízás. A cél az, hogy olyan életet, habitust alakíts ki, amelyben a zsír-körnek semmi esélye sincs.

Ennek része az egészséges, tökéletes étkezés. Először nehéz, szinte lehetetlennek tűnik. De pont ez a gondolat, amihez minden kövér embernek hozzá kell szoknia: semmi sincs energiabefektetés nélkül. Ha most kényelmeskedsz, az sincs ingyen: olyankor a jövőbeli energiádat pazarlod

Ha pedig sikerül kialakítanod az egészséges étrendet, az izommennyiséged pedig egyensúlyban van a tested többi részével, akkor a hibáidat is könnyebben ki tudod javítani.ha ilyen tested és hozzáillő életviteled van,  azonnal el tudod égetni azt a zacskó csipszet pagy a 4-5 extra sört.

 

Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat!

 

13 komment

Címkék: malacka zsír bikiniszezon


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr711253594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.21. 14:43:44

Az izomhoz csak akkor nyúl a szervezet, ha nem tud máshonnan glükozt előállitani. Glukozt elég sokféleképpen lehet előállitani: a bevitt szénhdrátból, glikogénraktárakból és aminosavakből, amik jöhetnek a táplálékból illetve az izom lebontásából. Azért nem jó alacsony fehérjetartalmú (és egyidőben alacsony szénhidráttartalmú) étrenden diétázni, mert olyankor glüközt csak az izom lebontásából származó aminosavakból tud előállitani a szervezet. Zsirból ugyanis nem lehet.
Ha jól van összeállitva az étrend, eszel elég fehérjét és nem kinzod magad hosszú kardiózással, akkor a szervezet nem nyúl az izomhoz, hanem a zsirt használja fel energiaként. Az ősembernél tehát müködött még hogy a zsir = energiaraktár, mert nekik nem volt ennyire elbaszva az életmódja, mint a mai embereknek, akiknél állandó a bőség.

Asszem nem irtam sok badarságot..

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.21. 14:45:13

hosszú kardiózás = hosszú intenziv kardiózás. Gyalogolni simán lehet glükoz nélkül sokat, futni nem.

Jabba Light 2009.07.21. 15:05:19

@Fusi: hát én ezt egyelőre nem tudom megítélni, de nem hangzik badarságnak :)
tudom, hogy nagyon leegyszerűsítettem ezt a zsír-paradoxont, de végülis az a cél, hogy megfoghatóvá tegyem ezt a kérdést a hozzám hasonló laikusok számára. az számomra még mindig nagyon paradox, hogy miért raktároz el valamit a szervezet, amit csak nagyon speciális körülmények közt képes felhasználni.
ez kifejezetten buta dolognak tűnik a részéről.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.21. 15:18:03

Irtam egy harmadik hozzászólást is, de az meg elveszett.. Lényeg szerintem, hogy az evolúció tényleg racionális volt, csak nem gondolt arra, hogy mi mennyire nem leszünk azok.. Amig az ember életmódja és metabolizmusa rendben volt, akkor logikusan müködött minden. Ha a szervezet éhes volt, akkor lebontotta a zsirt, ha pedig szomjas, akkor feltöltötte az izmot. Csak az utóbbi időkben fordult ez meg, az evolúció meg nem olyan gyors és szerintem nem is annyira hatékony, hogy az emberek badarságára ilyen gyorsan reagáljon..

Remélem nem veszed zokon az okoskodást:)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.07.21. 15:26:00

Akkor jöhet a szokásos :)

Azt mondták még nem sokkal ezelőtt is az okosok, hogy a szervezetet hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy zsírból fedezze az energiaszükségletet.
Ennek a módja pedig (most kapaszkodjanak meg): a sok és hosszú futás :D

A futáshoz kell glikogén, de amikor elfogy, akkor az erre felkészített szervezet képes zsírból előállítani az energiát. A hosszútávfutók konkrétan erre edzenek. El is futkározzák a zsírjukat.

És az ultrafutók csak bodys szemmel nézve zsírosak, maradjunk ennyiben :)

Jabba Light 2009.07.21. 15:29:32

@Fusi: nem, ez teljesen logikusnak tűnik :)

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.21. 15:44:53

@Gogolákné: Igaz, igaz:). Viszont az is igaz, hogy a hosszutávfutókon izom sincs sok. Persze nekik nem is kell, csak plusz teher.
Egy edzetlen ember hosszú intenziv futása során nem csak zsirt éget, hanem izmot is, ami azért eléggé ellenjavallt:). Némi túlzás ugyan, de nekik már az ülés is túl nagy intenzitás a zsirégetéshez. Az persze más, ha kimegy kocogni vagy ha nem ész nélkül csinálja. Edzetlen, elhizottaknál szerintem elég gyakori az a tévhit, hogy minél intenzivebben fut, annál több zsirt éget, ezért mindent belead (ha eléggé elszánt) és égeti az izmot..

Jabba Light 2009.07.21. 15:46:34

@Gogolákné: "Azt mondták még nem sokkal ezelőtt is az okosok, hogy a szervezetet hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy zsírból fedezze az energiaszükségletet."
akkor ez most is az elfogadott álláspont?
Én egyébként most is arra edzem magam, hogy tudjak futni minél többet, de sajna még ott van a térd-kérdés :( erről nemsokára külön post les.

Jabba Light 2009.07.21. 15:54:44

ja, és a futásról is írok külön postot. nagyon sok tervem van, csak össze kéne fogni valahogy az egészet.

updatefogyok 2009.07.21. 21:41:36

Ördögi kör...igazából én azt unom, de nagyon, hogy ha le akarok fogyni, akkor tudományos módszerrel kell hozzáfognom az evéshez. már nem gondolhatok egy jó big macre úgy, hogy de befalnám, mert imádom, hanem olyan hülyeségekkel (tudom, hogy nem hülyeség, értsd jól) kell számolnom, hogy ez most mit bont le, meg mit nem....
Egyébként sok sikert neked, trex oldaláról pislogatám át ide:-)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.07.22. 10:53:24

@Jabba Light: A futással egyelőre csínján kéne bánnod, szerintem. Túlsúllyal nem jó ötlet, illetve csak nagyon-nagyon fokozatosan, óvatosan, ésszel.
Konkrétan leginkább sétával váltogatott kocogást javasolnék, ha egyáltalán. De ha lesz erről is egy post, akkor majd biztos kivesézzük a témát alaposabban.

Egyébként pedig: jó-jó ez a sok elmélet, táblázat, blogolás és adatgyűjtés, de mi lesz a gyakorlattal?
Cselekedtél már valamit? Mit?

Jabba Light 2009.07.22. 11:34:15

@Gogolákné: folyamatosan cselekszem, pl januárban elkezdtem gyógytornázni, hogy felszámoljam a térd problémát, hetente legalább háromszor intenzíven mozgok, és a kajában törekszem a valódi ételekre, azon belül is inkább fehérjedús étkezést folytatok.

Voltam én már 100 kg is (177 cm), most 84 körül vagyok. Ez a blog azért van, hogy ezeket a törekvéseket komolyra fordítsam, megteremtsem hozzá az állandó inspirációt, és naiv ábrándom, hogy ebbe az inspirációba még néhány embert magammal rántok. :)

Az elméletek nem annyira elméletek, mint inkább a belső háború, a problémáim, amelyekből ki szeretnék lábalni végérvényesen. próbálom a problémákat konstruktív formában, nem hisztiként megjeleníteni.

Jabba Light 2009.07.23. 16:40:02

@updatefogyok: Igen, ismerem az érzést, de sajnos a Big Mac-kel végérvényeseken szakítani kell, már SMS-t sem írhatsz neki! ;) de ha így teszel, a szervezeted sokkal jobban meg fog jutalmazni, mint egy Big Mac!
süti beállítások módosítása