HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.11.13. 13:12 Jabba Light

Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?

 

 

"Szerintem egészségesnek és fittnek lenni jó. Elégedettnek és boldognak lenni jó. Miért nem látok sehol egyetlen egy szál cikket, ami mindkettőt tartalmazza?!"

 

Szerintem rendben van, amit csodanő ír ebben a cikkben :) de az nem igaz, hogy nincsenek máshol ilyen írások. Viszont az önelfogadás és a fogyókúra alapvetően két vetülete az életmódváltásnak, és nem lehet feltétlenül mindig mindkettőről írni. Meg ez a két dolog a legtöbb ember fejében kizárja egymást, és ezt nehéz feloldani. Te hogy oldod fel?

Szerintem arról van szó, hogy valóban természetes, hogy az ember nem szereti az elhízott testét, mivel a köztudatban a hízás, háj, elhízottság negatív érzésekkel kapcsolódik össze. Akárcsak mondjuk egy büdös száj, függetlenül attól, hogy gyomorbetegség okozza vagy ápolatlanság.

Ha az ember ezt nem fogja fel, és azt mondja, hogy "én így is jó vagyok" csak hamis képet fest magának a világról, aminek ugyanúgy boldogtalanság lesz a vége.

Megfigyelésem szerint aki ezzel foglalkozik, könyveket, cikkeket, blogot ír , az csak azért titkolja el ezt az oldalát a dolognak, mert így több olvasója lesz, vagy több könyvet tud eladni.


DE.


Az, hogy ezt felfogod, nem jelenti azt, hogy nem szeretheted a testedet. Szeresd a testedet, és tegyél vele jót. Tedd egészségesebbé. Ha egészséges lesz, igazán szeretheted majd a testedet, de megfordítva, ahhoz, hogy ez sikerüljön, ahhoz szeretned kell a testedet.

És magadat is kell szeretned. Ha tudod, hogy a társadalom nem nézi jó szemmel a tested elhízását, akkor ez az egészséges felfogásban motivációként működhet. Hiszen ha egészséges lesz a tested, a fogadtatásod is egészen más lesz mind szakmailag, mind emberileg, mind csajozásilag.
Ez a realitás, minden más csak bódító, önámító mese.


 

3 komment

Címkék: diéta eredmény aspektus


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr21522346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dundolka 2009.11.14. 09:53:25

Csak ez a járható út és ebben a sorrendben, mig valaki dühös és gyűlöli magát hiába akar fogyni nem NEM NEM fog menni.
A dühöt és elszántságot kell befogni , mikor nincs kedved menni tornázni ..... fogyni akarok tehát mozogni kell.........Nincs ingyen:) -35kg után tudom.Azt a finom mesgyét kell megtalálni amit nem érzel szenvedésnek, egy idő után. Az elején irtam a család dülöngélve nevetett rajtam mikor az izomláztól nem tudtam felkelni. Nem baj nem számit lefogyok ha ezzel jár hát ezzel jár.Nem kell mindenkinek vért izzadni, pl 3-5-7 gk nem a világ vége, de egy 70kg embernek 7kg az 10% súlycsökkenés. AZ VISZONT ISZONYAT SOK. Tehát illő kellő komolysággal nekiállni . Nem esünk a tv-t megjavitani feszitővassal.Igazából a legfinomabb redszer a testünk, tényleg kapjon meg mindent, rendes ételt elég fehérjét vitamint és ásványi anyagotés mozgást........Nem kell izzadni , de séta bringa stb férjen bele a napba.Ja és a leket rendbe tenni annélkül csak átmeneti kezelés az egész .A DIÉTÁK 92%A SIKERTELEN EGYÉV UTÁN, SŐT HIZÁSOZ VEZET. TEHÁT CSAK OKOSAN.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.11.16. 11:45:13

Egyetértek a válaszodal. Igen, igazad van, lehet olvasni jó cikkeket is ebben a témában, de a legforgalmasabb helyeken csak nagyon ritkán.

Legforgalmasabb helyek=Nők Lapja, Femina, wellness magazinok...

Mindig csak az egyik oldalt veszik elő.

Egyébként a "dühből fogyás"nál a legnagyobb veszélyt épp a vágyott alak elérése jelenti. Lefogytál 90 kilóról 60-ra, és már nem vagy dühös. Akkor miért küzdenél tovább? Elveszik a motiváció, és elkezdenek visszamászni a kilók.

Vagy esetleg bejön a félelem, mint motivációs tényező, de ez egyszerűen lelkileg egészségtelen. A tartós fogyás egyik alap összetevője a lelki egyensúly...

Erről szól az egész blogom, és még mindig csak nagyon keveset mondtam el abból, amit szerettem volna... :))

Köszönöm, hogy olvasol, köszönöm a választ!

dundolka 2009.12.23. 11:42:23

Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok békés karácsonyi ünnepeket
süti beállítások módosítása