HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.07.18. 02:21 Jabba Light

Hogyan fogom ezt a blogot vezetni? Mereven.

Az életmódváltásban az a kibaszott nehéz, hogy rengeteg szempont van, és mindegyik rengeteg problémát hoz, amelyeket külön-külön lehet megoldani; a különböző megoldások gyakran ütik/kizárják egymást, és az egész csak akkor hoz látható, érezhető eredményt, ha mégis minden egyszerre stimmel.

 

Az életmódváltás így önmagában is elég program volna arra, hogy kitöltsük vele a napot, pláne, ha nem vagyunk mondjuk háztartásbeli aerobicpicsák, akiknek csak annyi dolguk van, hogy tetsszenek a férjüknek. Nekem van munkahelyem is, meg vannak fusimunkáim, vannak barátaim és van egy kapcsolatom. És a háztartási munkákról nem beszélek, mert az nálam alacsony prioritás. (Szegény csajom.) Szóval nem ez a legnagyobb gondom, de valami miatt erre nagyon nagy energiákat tudok szánni, még ilyen reménytelenül öregen is.

Tegyük fel, hogy a három legszükségesebb feature a motiváció, a fokozatosság és a módszeresség (mondjuk).

Ennek jegyében egy olyan hosszútávú módszert vázolok fel, amelyben először feltérképezem a különböző aspektusokat és ezeken keresztül a problémákat. Ezek után leírom a vágyaimat, hogy mit szeretnék elérni, majd projekteket definiálok, célokkal, cselekvési tervekkel. Ezekről a projektekről, működésükről itt napi szinten be fogok számolni.

Mindeközben a motivációmat inspiráló kontenttel, linkekkel, képekkel, idézetekkel, gondolatokkal, élményekkel próbálom fenttartani.

Azt is tervezem, hogy az étrendemről is beszámolok, kalóriákról, fehérjéről, szénhidrátról.

Lehet, hogy ez így egy kicsit túl merevnek, tudatosnak tűnik, de azt gondolom, hogy az életemnek ez az egyetlen olyan területe, ahol ez a merevség eredményt hozhat. Egyelőre túl sok a feladat ahhoz, hogy lazán össze tudjam egyeztetni őket, és az egy távoli cél, hogy a különböző projekteket készségszinten tudjam vinni, hogy ne kelljen mindegyikkel állandóan, tudatosan foglalkoznom. A lazaság szerepe nagyon fontos az egészségben, de azt hiszem, csak nagyon magas szinten jön a képbe.

Ha minden igaz, ezt a szintet 1-2 éven belül tudom elérni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vágy probléma módszer aspektus lazaság bikiniszezon


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr71251715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása