HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.08.25. 10:19 Jabba Light

Csalás!



Nna, itt egy kiskanalat ír a recept, akkor jól megpúpozom azt a kiskanalat.


Egy szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret ír ez a fogyókúra, na jó, akkor itt elcsalom, legyen egy nagy karéj fehérkenyér :-) Igazából azt sem írja, hogy mekkora az az egy szelet.

Hát akkor lássuk azt a fekvőtámaszt! (elkezdi) Egy-két-három-négy öhhöööhööö-- (a földre roskad, ott fújtat néhány másodpercig, közben néhányszor erőtlenül megpróbálja felnyomni magát, de ezalatt is tovább számol) --hat-hét-nyolc-- (nagy nehezen föltápászkodik, a további "fekvőtámaszoknál" már csak egy-két fokot hajlít könyökén, inkább csak a csípőjét süllyesztgeti) --- kileenc -tííz- tizenkettő, tizenhárom--- (itt már alig mozog, csak próbálja magát tartani remegve, pirosodó fejjel, hogy ne essen össze) ---hol is tartottam? tizenöt, tizanhatcenhécsnyolckilencwhhúúúúúúúúúúúsz. (földre rogy) phíííííí, húsz fekvő, de ügyes vagyok.


A fenti jelenséggel talán már ti is találkoztátok, a nemhivatalos fogyókúra-szlengben ezt úgy hívják, hogy "csalás".

A mozgást rendszerint elcsaljuk, ami az elcsalás után kettő, az eredetileg másfél, de mivel olyan hogy másfél, olyan nincs, így valójában nettó egyről beszélünk.
A kaja esetében a kicsiből közepes lesz, a közepesből nagy.

És azt mondjuk rá, hogy csalás.

Pedig a csalás valami egészen mást jelent. Egy tisztességtelen húzást, amivel az ember előrébb jut.
Mint minden geciséget, akár még menőnek is nevezhetnénk, mondjuk én az ilyesmiben nem nagyon hiszek. Viszont  a fenti "csalás" senem tisztességtelen, senem húzás, senem jut előre vele bárki, pláne az, aki "csal". Sőt ilyenkor jó néhány lépést tesz vissza a jabbaság irányába. Tehát megagiga nemmenő dologról van szó. 

Nevezzük a nevén ezt a jelenséget: Legyen a neve önbecsapás.
Legközelebb, amikor másfél kör futást kettőnek akarunk nevezni, nyugodtan tegyük meg, de ilyenkor ne mondjuk rá, hogy csalás, és ne biggyesszünk utána egy orros szmájlit, hanem mondjuk azt, hogy na, most igazából 1 kört futottam, de mivel mindig be szoktam csapni magam, ezt most is kettőnek számolom! így máris több kalóriát számolhatok a napi mérlegben, igaz, ezzel csak a fejlődésemet hátráltatom :-)

És utána jöjjenek a kommentelők, és mondják, hogy te hülye, most minek csapod be magad, hát nem az a célod, hogy valami emberre, nőre/férfira emlékeztető formát vegyél fel?

7 komment

Címkék: életmód diéta csalás hiszti gyakorlat módszer menő önigazolás


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr621336692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasha · http://banasha.freeblog.hu 2009.08.25. 11:46:02

Szerintem ha valakinek ilyen nehéz fekvőtámaszokat csinálni, akkor válasszon más mozgásformát. Nem kell azonnal a legdurvábbal kezdeni :) (jójó, értem én, hogy ez csak egy példa volt :P:))

Amúgy egyetértek veled. Szerintem ezek a kis csalások olyankor szaporodnak meg, ha az emberek túl nagy célokat, és elvárásokat fogalmaznak meg magukkal szemben. PL. ha minden nap ragaszkodik valami olyan tornához (pl izomfejlesztő, nehéz dolgok, ilyen a fekvőtámasz is, mert ha lúd, legyen kövér, és az ember gyorsan akar mindent, fogyni is), amiből elég lenne heti kettő, kiegészítve más napokon pl könnyedebb kardióval. Vagy pl. az étrendnél "mostantól semmi csoki, semmi süti, csak zöldségeket fogok enni párolt csirkemellel". Ki az az idióta, aki ezt hosszú távon kibírja? És ha beleeszik a párja főzelékébe fasírttal, akkor máris jön a "tegnap bűnöztem". MIért baszki, talán tilos normális kaját enni? Szerintem elég lenne ésszerű keretek közé szorítani az étkezést, és valszeg akkor minden lassabban történne, de legalább tartható lenne a trend (mondjuk az esetleges visszahízás is sokkal lassabban következne be).

Én azt sem értem, hogy a kajálásban miért mondják mindig azt, hogy "bűnöztem". Hát, ha én megeszek egy fél tábla csokit, én aztán nem alacsonyítanám le magam a bűnözők szintjére. Én ilyenkor nem azt mondom, hogy bűnöztem (egyébként is rühellem ezt a szót a fogyókúrával kapcsolatban, meg végülis már minden fogyókúrát rühellek, mert nem jók azok semmire) , hanem azt, hogy oké, megettem egy fél tábla csokit, és kurva jól esett. Ezért valószínűleg cserébe egy hétig nem fog csökkenni a súlyom, és valszeg sportolnom kell majd, hogy visszabilenjen minden, de megérte, mert azért ettem meg, mert tényleg kurva jól esett. Mondom ezt most, mikor már nem fordulhat elő velem olyan, hogy megeszek egy tábla csokit, mert nem (ez persze lehet más étel is, olyan, amilyet a "fogyókúrás társadalom" elítél, és mélyen megvet, de a társadalom normális tagjai szeretik, és eszik). Nyilván ez csak akkor működik, ha az ember ritkán, és ésszel zabál. De ha időnként zabálok, mert ember vagyok, benne vana pakliban, vállalom érte a felelősséget, és nem bújok holmi óvodás "én egy kicsit bűnöztem tegnap " huncutságok mögé, mert az szerintem überszánalmas.

nasha · http://banasha.freeblog.hu 2009.08.25. 11:49:46

JA, kihagytam egy l betűt véletlenül, és tetszik a kép :) A fekvőtámasz tényleg nem nekem való :D

dundolka 2009.08.26. 10:09:25

Jó ellenszer ezekre, pl a konyhai mérleg:) rajtam nevetett a család az elején ma már megszokták bármit pakolok magamnak mérem. Igyekszem úgy csinálni hogy az étkezéseim 90% át én rakom össze. Ha vendéglőben kell ennem, saláta sülthús vagy valami jó zöldséges leves. Mérleg meg nem hazudik, minig ugyanolyan körülmények közt a saját mérlegemen.......... nincs fellebezés vagy ment le vagy nem, de a fontosabb a dokinál mit mutat a testzsirszázalék,mert ugye fogyni az se könnyű zsírból fogyni az meg külön művészet, de a fő cél az .
Az elején én számoltam precizen 2 hónapig mit mennyit eszem az hány kalória, pár hónap alatt az ember eljut oda fejben adja össze a napi bevitelt........ és ugye a cél ez . A nem eszem sokat mégis hizom, az egy nem létező állapot( kivéve bizonyos gyógyszerek és betegségek miatt), ha valaki hizik, önmagához képest igenis sokat eszik, és nekem jó tudni menni az annyi.

dundolka 2009.08.26. 10:12:23

@nasha: fél tábla csoki csak 250 kcal:) kicsivel több mint 3 dkg testzsír.....nem kell érte egy hétig sportolni és ha jólesik igenis meg kell enni és kész .)))))))))))

Jabba Light 2009.08.26. 12:17:00

@nasha: ez a komment tee van tűzzel! 200 kcal-t legalább elégettél vele :)
egyébként 100%-ig egyetértek vele.
Persze azért ha "bűnözök", netalán "csalok" azért az én agyam is automatikusan próbál valami hihihi hahaha maszatolást generálni. vagy kompenzációként egy jó kis hosszútávú, betarthatatlan ígéretet. :)

Jabba Light 2009.08.26. 12:18:04

én nagyon keményen tolom a fekvőtámaszt. futás közben szoktam csinálni 4X30-at

Jabba Light 2009.08.26. 12:22:28

egyébként én a zsírra vagyok rákattanva mostanság. meg a tepertőkrémre. ti és mckenna hatására engedtem mostanában a csábításnak, és jól megzúztam őket a hétvégén.

igaz, csaltam egy kicsit, mert nem annyit ettem, amennyi jól esett, hanem degeszre zabáltam magam vele sörözés közben, és nem lassan, meg-megállva, hanem egy harapsra benyeltem egy schollpapucs-nagyságú kenyérszeletet.
süti beállítások módosítása