HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.07.21. 10:34 Jabba Light

Étrend projekt

Azt írtam, hogy először aspektusokat fogok elemezni, aztán térek át a problémák projektszerű megoldására. De most kihágok.  

 

 

Olvastam Stella bejegyzését, meg a bikiniszezon blog rengeteg basztató hozzászólását, és arra jutottam, hogy az egyik legfontosabb projekt az étrendem leírása volna. A komoly életmódváltás először komoly számolgatással jár: számolgatni kell a mennyiségeket, a kalóriákat, a fehérjét, a szénhidrátot, meg mindent.  Persze ez lehetőség is arra, hogy kérjek  tanácsokat, baszogatást, recepteket, mindenfélét.

Azt én sem gondoltam, hogy az összes aspektust végig lehet venni az elején, de szeretném valamelyest kimeríten végiggondolni a problémáimat, tépelődéseimet, hogy a projektek teljeskörű megoldást adjanak a rájuk. De azt már most látom, hogy a számolgatás kikerülhetetlen lesz, és a feladat elég konkrét ahhoz, hogy már most bele tudjak vágni.

***

Másrészről viszont az étrend-blog baromi unalmas dolog hosszú távon, úgyhogy ezt még ki fogom találni, hogy legyen, hogy ne szóljon minden nap erről, de azért rendszeres legyen. Lehet, hogy a teljesen szűz tumblelogomat fogom használni erre a célra, de fontos lenne, hogy fusi és robzon kommenteljenek, basztassanak :)  Az is lehet, hogy ezeket a napi értékeléseket később valami izgalmasabb formában fogom megjelentetni, amikor már több párhuzamos projektet fogok futtatni.

Életmódváltók, érdeklődők, megmondók! Vagytok-e a tumblr-en?

Aztán még az is kérdés, minthogy projektről van szó, mi van akkor, ha teljesítek, és mi van akkor, ha nem. Valamiféle motivációs rendszert kéne kidolgozni, persze a csoki az nem jöhet számításba :D

Van esetleg valami ötletetek?

Mindenesetre most belevágok, aztán lesz, ami lesz.

  

***

Mi kell még hozzá?

- meg kell mérnem magam :S (határidő: szerda)

- ki kell számolnom a szükséges tápanyagmennyiségeket (határidő: csütörtök)

- be kell szereznem egy konyhamérleget (határidő: péntek)

- meg kell találnom a webes táblázatokat, eszközöket. (határidő: szombat)

- el kell kezdeni. már a héten összegyűjtöm, hogy miket ettem, és amint megvannak az eszközök, kiértékelem őket. (határidő: vasárnap)

 

Első projektelemző meeting: vasárnap.

Üdv, Jabba Light, PM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képeink illusztrációk.

2 komment

Címkék: projekt étrend


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr461258308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.21. 11:14:02

Nem tudom miket fogsz elemezni a későbbiekben, de szerintem érdemes ezt átnézni előtte.

freetheanimal.com/ancestral-life-way

A helyes életmód szerintem nem a számolgatásról szól. A lényegesebb, hogy miket eszel, mennyit/mit mozogsz, mennyit alszol, jól érzed-e magad stb. Amennyiben minden rendben van és "real foodokat" eszel, akkor a kalóriák is rendben lesznek, nincs is szükség számolgatásra. Ebben hisz a belinkelt tag is.
Persze lehet eleinte számolgatni is, nem rossz az, ha tudod, hogy mi mit tartalmaz. Csak ne görcsölj azért rajta annyit.

Egyébként nekem van tumblrem, igen tartalmas:)
kafferbivaly.tumblr.com/
:)

Jabba Light 2009.07.21. 12:26:35

rögtön rebloggoltalak is! már 3 a tumblaritym. :D

Kösz a linket, amint lesz időm, megnézem!

A cél valban az lenne, hogy jól aludjak meg jól érezzem magam, egyelőre ennek a megvalósulását keresem. A free the animal módszer már a címe alapján is jó megoldásnak tűnik :)
süti beállítások módosítása