HTML

thinspiráció

életmódot váltok. orthorexia, sportorexia, alkorexia, meg minden. inspiráló kontent. hosszú okoskodások az életmódról, az izületekről, meg a hájról úgy általában. mert meg tudom csinálni.

jabbalight twitter/tumblr feed

Friss topikok

  • hidewatch: Megértelek, azt hiszem, de cáfolom amit írtál :) Pizzát enni igenis jó dolog :) (2011.01.13. 15:04) Az imént ettem egy pizzát
  • Jabba Light: köszi nasha!!! <3333 (2011.01.03. 11:14) Az ilyen filmek engem inspirálnak.
  • Jabba Light: bocsánat, de nasha megajándékozott egy szoftverrel, és azóta nem tudok mással foglalkozni :D (2010.03.19. 16:36) vissza
  • dundolka: Hozzon azég örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket amennyit csak lehet,így kívánok bé... (2009.12.23. 11:42) Re: VAGY elégedett vagyok a testemmel, VAGY fogyókúrázok?
  • Tink@ (törölt): Hátén nagyon szívesen eltöltenék vele egy hétvégét mint 2barátnő olyanok lenénk:) NÉZZÉTEK MEG AZ ... (2009.12.02. 00:21) gyűlölet

ez a doboz minekvan?

2009.07.23. 10:29 Jabba Light

"Thimu cha ainti koina a mika!"

 

Ahogy a hutt közmondás tartja, "a száj nemcsak evésre való!" Bizony, bizony, bólogatunk Jabbával, a szájjal végezhető tevékenységek közül nem csak az evés vihet el a gyomorforgató véglény-állapotba.

Tegnap voltam aleksander barátomnál, és megittunk néhány üveg bort. Ahogy kell, teljesen bebambultam, kb 1 óra elteltével már nem tudtam követni az eseményeket. A menü egyébként az abszolút diétamentes tzatzikis-csokis tarja volt bagettel, és az este egyetlen érdeme, hogy a bagettet megálltam, és az egyébként isteni húsétel mellé zöldsalátát ettem.

De a bor, az elkapott. Az mindig elkap. Az egyik pohár csak felkelti a vágyat a következő után. Minél többet iszol, annál jobban beszűkül a tudatod, és ha ez a gondolat bánt is, már csak a borban látod a feloldását. De természetesen nem oldod fel vele, csak tovább mélyíted. És a végén már csak szintet akarsz lépni, így dühöskutya-bombára váltasz.

A bor, sör, pálinka piros pecsenyés malackát (vagy egy nagy, varacskos disznót) szöttyent belőled. Mert önmagában is hízlal. Továbbá éhes leszel tőle, savasodik a gyomrod, felszabadulnk a vágyaid, amely körülmények egyértelműen egy "óriás dupla húsimádó XXL" nevű ételbe torkollnak.

És akkor még nem beszéltünk a másnapról: amikor nem tudsz sportolni, mert szívinfarktust kapsz, viszont mindenféle roppanós, olvadós, cupákos ételt torkolsz, mert valamivel enyhíteni kell a tüneteket.

Az eredmény akár már egy nap alatt látható!

Nézz a tükörbe, és vedd észre az alaktalan, büfiző, pufizó, hájas-májas húsimádót, a pirosfejű zsírburgert, amivé váltál. Ilyen akarsz lenni? Nem.

Akkor igyál egy sört, megváltozik a hangulatod rögtön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, de foglaljuk össze. Miért iszik Jabba?

- hogy lefoglalja túlméretezett, büdös száját.

- hogy megnőjön az önbizalma, és azt gondolja, úgy is lesz valaki, aki "a lelkéért szereti"

- hogy feloldódjon, és jobb legyen a szövege, ezáltal ellensúlyozva gusztustalanságát.

- mert akkor el tudja felejteni, hogy ezáltal csak mélyülnek a problémái.

 

Amikor a jabba gimiben elkezd inni, azt hiszi, hogy a részegség a legmenőbb dolog, ami történhet vele. Emlékszem, abban az időben barátaimmal versenyszerűen bólyára ittuk magunkat. Eredményorientáltak voltunk. Látszólag ez egy tök egyszerű butaság. De próbáljuk megérten: pontosan ugyanaz volt a motivációnk, mint a focistáknak a focival: a csajozás. Titokban mindannyian abban reménykedtünk, hogy a verseny végén a jutalmunk egy pina lesz. És csak nagyon sokára, amikor már nyakig benne voltunk, döbbentünk rá, hogy itt nem lesz tüzijáték.

Akkor viszont már be volt gyakorolva a hülye viselkedésforma.

Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy most kezdjük el megoldani a jabba-alkoholizmus problémáját. Mi a vágya Jabbának, amikor iszik?

- hogy laza legyen.

- hogy valami jópofa dolgot csináljon a szájával.

- hogy boldog legyen.

Segítsünk a szegény, jószándékú jabbalegényen, hogy ezeket a vágyait menő módon tudja megvalósítani!

 

 

 

 

14 komment

Címkék: alkohol életmód diéta probléma malacka kalória étrend aspektus


A bejegyzés trackback címe:

https://thinspiracio.blog.hu/api/trackback/id/tr371260514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.23. 14:42:00

Úgy látom te is sok MENŐ - NEM MENŐ cikket olvasol Bedétől:). Kár, hogy nem ír a kövérségről.

Jabba Light 2009.07.23. 14:51:12

Írt már :)
bár nem az indexen, még a Matulán.
és csak egy mondatot.
és az nem volt MENŐ :)

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.23. 15:40:51

@Jabba Light: Ó, nem rémlik. Csak az, mikor a kondizásról irtak. Az vicces volt.

Jabba Light 2009.07.23. 16:37:11

@Fusi: nahát, azért ennél kimerítőbb leírásra emlékeztem: matula.hu/index.php?section=article&rel=52&id=629 . szóval neki is vannak testsúly-problémái, de itt aszondja, leszarja. NEM MENŐ :)

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.07.23. 22:41:51

Kollega, hajra. Hol vannak a szamok? Lejartak mar a
hataridok?

Olvasd el ezt:

rkchungary.wordpress.com/2009/07/08/a-tested-atformalasanak-kulcsa/

Best írás erről az egészről ever!

Jabba Light 2009.07.24. 07:38:56

@Horasz: Kösz az írást! Nagyon jól összefoglalja a dolgokat. Sajna én még a pályafutásom során nem találkoztam olyan szakértővel, akivel az én problémarendszerem minden ágát-bogát áttekintve, figyelembe véve megbízható tervet tudtunk volna kialakítani. persze voltak segítők, de ahhoz az kellett, hogy én csináljak egy nagyobb tervet, aminek kisebb részeiről tudtam velük konzultálni. pl gyógytorna.

Neked van ilyen "univerzális" embered? Azon is elgondolkoztam, hogy én is elmegyek a Honvéd Kórházba, vagy hol csináltattad a vizsgálatot. Aztán egy dietetikushoz. de nincs elképzelésem, hogy ki a megbízható.

Diétailag arra is gondoltam, hogy a saját elveimet és ismereteimet letisztázva fogok kialakítani egy saját étrendet.

Az adatokat már gyűjtöm, számokat erről a hétről hétfőn fogok közölni az első projektértékelőn :)

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.07.24. 07:58:17

Szia,

én jelenleg 2 emberrel konzultálok: edző, dietetikus.

személyes edzőmnek Adolf Albertet kértem fel, akihez egyébként is járok a csoportos kettlebell edzésekre. Vele alakítgatunk ki éppen egy edzési szisztémát.

Illetve ő ajánlott egy dietetikust, vele fogok még konzultálni. Igazából kaja fronton képben vagyok, ott csak picinyi iránymutatások kellenek.

Mondjuk az egésznek az a lényege, hogy legyen külső kontroll. Mint írtam, nekem az első 16 kg igazából saját erőből ment le, kvázi dietával. Most van az, amikor kell a profi segítség, bár azt gondolom, hogyha alapból profival kezdtem volna most ennek a duplájánál tartanék..:)

Tudod, minden jó megoldás alapja a gondos tervezés, amit egy gondos felmérés előz meg! Menj el valakihez aki felméri az állóképességed, és ehhez dolgoz ki edzéstervet. Viszont úgye ez nem megy a jó kajálás nélkül szóval kell egy dietetikus is. Ennek a két embernek össze kell dolgoznia:)

Egyébként a fittkontroll.hu ez a honved soportegyesulet laborja, szal ott nem csak testalkat vizsgalat van, hanem dietetikai tanácsadás is...:)

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.24. 12:59:40

Azért azt megemliteném, hogy szerintem a "többség mindig téved" elv a dietetikusokra és táplálkozástudományra ugyanúgy jellemző. Könnyen el lehet tévedni, ha dollármilliárdos industriek vezérlik, hogy mit halljunk az egészséges életmódról. Tudom, hogy ciki állandóan rájuk fogni mindent, de ha egyszerüen igy van, akkor mit mondjak?:) Dietetikusok 99%-a ugyanazt a badarságot nyomja. Kettlebellhez kapcsolható dietetikusokat nem ismerek, szóval ott még van esély:). Egyedül a warrior diet irójáról olvastam, akivel már akkor szimpatizáltam, mikor a telitett zsir jótékony hatásait méltatta.
Én csak azt mondom, hogy free the animal és cut the bullshit:). Sokmillió évig nem kellettek nekünk "tudósok", ahhoz hogy egészségesen étkezzünk, most meg dietetikushoz kéne nekünk menni, hogy egészségesek legyünk? Együnk úgy ahogy 5 ezer éve ettünk és minden ok lesz.

Jabba Light 2009.07.24. 14:08:06

@Fusi: Ez a warrior csávó elég furán néz ki :) én nem szeretnék olyan lenni, mint ő. Belenéztem a diétájába, és volt benne szimpatikus dolog, meg kevésbé szimpi is. Pl az szimpi, hogy este kell enni, ennyi év erőlködés után is az esti evésre áll a szervezetem, reggel könnyebb kevesebbet enni, (ráadásul a nem reggeliző népek sokkal jobban néznek ki, mint a reggelizők). viszont ez a koplalás, ez nem túl szimpi. Azt tudjuk, hogy annak idején mennyi ideig éltek az emberek, amikor így táplálkoztak?

Jabba Light 2009.07.24. 14:12:41

@Fusi: Te egyébként most diétázol? kíváncsi vagyok a személyes tapasztalataidra!

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.24. 14:48:44

@Jabba Light: Furán néz ki?:) JA végülis igen. De 56 éves asszem. Ahhoz képest nem olyan gáz..Nem feltétlen etalon az ő étrendje, én csak azt szeretem, hogy a megszokottal totál ellentétes elveket vall. Egyébként Intermittent fasting néven terjed maga a böjtölös módszer és bazifitt emberek is gyakran gyakorolják.Lényege, hogy huzumosabb ideig (18-24 óra) nem eszünk, viszont a nap hátralévő részében annyit eszünk kb, mint amit egy standard nap ennénk.
Nem tudom, hogy mennyire kened a crossfitet, de pl abban a szcénában gyakori pl.
Ha van havi fölös 30 ezred, akkor menj el a magyar crossfitesekhez edzeni:). Ott garantáltan jó kezekbe kerülsz.

Biztos tudjuk, hogy mennyi ideig éltek, de én nem tudom:). De az biztos, hogy nem a chio chips meg a kóla miatt vegetálnak az emberek akár 80 évig is..

Én nem diétázok, célom a vibrant health elérése:). Súlyproblémáim sose voltak, pedig 20 éves koromig minden szart megettem. Igaz mindig sportoltam. Akkori étrendem eredménye: rossz emésztés, aranyér, ronda bőr, szar közérzet. Jó, mi?
Utobbi 4 év alatt ezek úgy ahogy megoldódtak és elképzelni nem tudom, hogy visszaváltok a turo rudi+gyümölcsjoghurt+sült krumpli diétára.

Egyébként meg súlyemelek és igyekszem paleo diéta szerint étkezni bár ezt azért nem tartom szentirásnak.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.24. 14:50:56

warrior diet szerzője azért igyekszik minél megkopasztani a fittnesz örülteket:).
www.youtube.com/watch?v=KXlYdIVJyEU

Ezen a videon jókat derültem anno, jó az akcentusa.

Fusi · http://fusi.inda.hu 2009.07.24. 15:27:11

Egyébként remélem nem tünik úgy, hogy mindentudónak szereték itt tetszelegni:). Közel se vagyok annyira fitt és tökös, mint szeretném. Szóval még én is csak igyekszem a MENŐSÉG felé.
süti beállítások módosítása