Most olyat csinálok, amilyet még soha. Gasztrobloggolok. A legegyszerűbb kaja receptje, amit minden nap meg lehet csinálni. Dundolkának ajánlva.
Hozzávalók:
6-8 db csirkefelsőcomb
1 valamennyi Horváth Rozi Színesbors fűszerkeverék (durvára darált)
só
Olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
kicsit kevesebb gyömbér
bazsalikom
A raguhoz:
1 db cukkini,
1 db padlizsán,
2 db paradicsom,
1db lila hagyma
só
bors
1 kis méz
bazsalikom
Kezdjük a hússal.
Mossuk meg a csirkét, finoman sózzuk-borsuzzuk meg, szurkáljuk össze, dugjuk a
felaprított fokhagymát és a gyömbért a bőr alá, az egészet öntsük le olívaolajjal.
Melegítsük elő a sütőt. Jó melegre. Mittudomén hány fokra. Rakjuk a csirkét bele egy tepsibe, takarjuk le alufóliával.
Amig sül a hús, csináljuk meg a ragut.
Melegítsünk olívaolajat és karamellizáljunk rajta egy kicsi mézet, majd rakjuk bele először a hagymát, majd a padlizsánt, paprikát, cukkínit és legvégül a paradicsomot a serpenyőbe. Két növény között várjunk egy kicsit, amíg az előző megfonnyad egy kicsit, utána rakjuk bele a következőt.
A sütés végén vegyük le a fóliát a húsról, és úgy süssük, amíg piros, illatos és puha nem lesz.
1 óra alatt elkészül, de abban a vásárlás is benne van, és van közben egy csomó üresjárat, hogy addig lehessen a farmville-ben harvestelni. Elvileg 3 főétkezésre elegendő, minőségi, egészséges, életmódos kaját gyártottunk mondjuk 1600 ft-ból.
Finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
noemi009 2009.09.29. 08:52:41
"van közben egy csomó üresjárat, hogy addig lehessen a farmville-ben harvestelni" :)))
ezt tetszik. leszel a szomszédom? :)
Jabba Light 2009.09.29. 09:40:26